BCC neemt Harense Smid over

Foto ANP

Elektronicaketen Harense Smid wordt overgenomen door concurrent BCC. Dat bevestigt BCC-directeur Pascal Maire tegen het Brabants Dagblad. Daarmee verdwijnt de Harense Smid 88 jaar na de opening van de eerste winkel in Haren.

BCC neemt alle winkels van Him Retail over, waaronder onder meer Harense Smid en It’s Electronics vallen. Na de overname blijven achttien winkels open onder de naam BCC. De mensen die in een van deze vestigingen werken, houden hun baan.

Vanaf 1 februari sluiten wel 23 andere winkels omdat die volgens BCC te klein zijn of omdat er in de nabije omgeving al een BCC-filiaal is. Het is nog niet bekend welke winkels dat zijn. Dertig medewerkers van de filialen die dicht moeten, worden overgenomen. De rest wordt ontslagen.

Harense Smid bestaat werd in juli 2013 failliet verklaard. Het bedrijf had 43 filialen in Nederland en drie in België. Niet lang daarna maakte het Brabantse bedrijf een doorstart onder Him Retail. De zaken hebben last van winkels als Mediamarkt en webshops.

    • NRC Q