Argos TV – Medialogica

None

NPO2, 20.25-21.25u.

Argos TV – Medialogica ontleedt mediahypes en kijkt naar de verschillen tussen de realiteit en het beeld daarvan in de media. Deze week zijn twee nieuwe afleveringen te zien op NPO2. De reportage van vanavond, Annes Erfenis, gaat over de popularisering van Anne Frank. In hoeverre komt de tv- en theaterversie van Anne Frank nog overeen met het jonge Holocaust-slachtoffer dat haar oorlogsjaren in een dagboek vastlegde?

In 2016 verloopt het copyright op het dagboek. Daarmee verliest het Anne Frank Fonds in Bazel haar belangrijkste inkomstenbron. Dit feit zet de verhoudingen tussen het Anne Frank Fonds en de Anne Frank Stichting op scherp. Beide organisaties zijn publiekelijk in een gevecht verwikkeld over wie de ware erfgenaam is van Anne.

Morgen om 22.00 uur is een vervolgaflevering te zien van een eerdere Medialogica uitzending over de eurocrisis. In hoeverre duwden doemscenario’s Griekenland verder naar de financiële afgrond?

En wat betekende deze crisis voor de Europese samenwerking?

Aan het woord komen onder andere de toenmalige Griekse premier Giorgos Papandreou en Nout Wellink, in die tijd president van De Nederlandsche Bank.