Herna Verhagen van PostNL verkozen tot ‘machtigste vrouw 2014’

Herna Verhagen is verkozen tot ‘machtigste vrouw 2014’. Foto: ANP / Martijn Beekman
Herna Verhagen is verkozen tot ‘machtigste vrouw 2014’. Foto: ANP / Martijn Beekman

Herna Verhagen, voorzitter van de raad van bestuur van PostNL, is door maandblad Opzij uitgeroepen tot machtigste vrouw van 2014. Zij is een van de twee vrouwen in Nederland die aan het hoofd staan van een beursgenoteerd bedrijf.

Dat bleek maandagavond tijdens de presentatie van de jaarlijkse lijst van ’100 Machtige Vrouwen’ door Opzij. De jury onder voorzitterschap van oud-minister Sybilla Dekker (VVD) vindt dat Verhagen bij haar aanstelling direct haar stempel drukte door een voorgenomen en zeer omstreden reorganisatie terug te draaien. Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan diversiteit, luidde het oordeel.

Twitter avatar MargaMiltenburg ZijSpreekt Jury is ervan overtuigd: Zij is de machtigste topvrouw #OpzijTop100 #ZijSpreekt feliciteert Herna Verhagen @PostNL http://t.co/oQAu5ZxhfJ

 

Oeuvreprijs voor Neelie Kroes

De ‘Oeuvreprijs Machtigste Vrouw’ ging naar de 73-jarige Neelie Kroes, die eind dit jaar met pensioen gaat. Zij werkte gedurende haar carrière als staatssecretaris, bestuursvoorzitter, zakenvrouw en de laatste acht jaar als eurocommissaris.

Kroes zei in reactie zichzelf niet als machtige vrouw te zien. “Ik gebruik dat woord sowieso niet, omdat ik het associeer met het gesloten old boys network. Het gaat om invloed hebben, of beter nog: invloed krijgen.”

Lees over Verhagen op NRCQ: Herna Verhagen, de topvrouw die PostNL overeind houdt

Lees over Kroes in NRC Handelsblad (€): ‘Ik stel met vreugde vast dat ik te overtuigen ben’ en het profiel van Kroes (€) ‘Ze wist er de ballen van toen ze begon’.

    • Eva de Valk