Derksen sluit af in Turkije

Robert-Jan Derksen
Robert-Jan Derksen Foto ANP

Robert-Jan Derksen heeft in Turkije zijn loopbaan beëindigd. Na achttien jaar op de Europese Tour zwaaide hij in Antalya af met een gedeelde 48ste plaats, in een veld van 78 golfers. De nu 40-jarige Nijmegenaar speelde 394 toernooien op de Tour, en won er twee: in 2003 de Dubai Desert Classic en in 2005 de Madeira Island Open. Derksen verdiende ruim 5,7 miljoen euro op de Europese Tour. Het toernooi in Antalya werd gewonnen door de Amerikaan Brooks Koepka, die eindigde met 17 slagen onder de baannorm. Hij bleef de Engelsman Ian Poulter één slag voor. Joost Luiten maakte op de slotdag een sprongetje. De Bleiswijker eindigde het toernooi op de gedeelde 25ste plaats, met zeven slagen onder par. Rory McIlroy won, zonder te spelen, voor de tweede keer de ‘Race to Dubai’, het geldklassement van de Europese Tour. (NRC, Novum)