Robben zit erbij, maar de Goal v/h Weekend is van Zwitserse makelij

2014-11-15 21:51:21 epa04491400 Switzerland's Xherdan Shaqiri (L) and Lithuania's Arturas Zulpa fight for the ball during the UEFA EURO 2016 group E qualifying match Switzerland against Lithuania at the AFG Arena in St. Gallen, Switzerland, 15 November 2014. EPA/STEFFEN SCHMIDT

Lekker! Dat is het woord dat overheerst na dit weekend vol interlandvoetbal. Meestal is het op zulke dagen sprokkelen maar dit keer genoeg leuke goals te zien.

3. Shaun Maloney (Schotland)

Hoe vaak komt er nou een lekker doelpunt uit Schotland? Niet heel vaak, dus. Maloneys goal mag er zijn, ook vanwege het ogenschijnlijk prima ingestudeerde voorwerk. Hier is het doelpunt vanuit elk mogelijk camerastandpunt, met dank aan de Schotse bond.

2. Arjen Robben (Nederland)

Oké: een beetje subjectief, want de goal van Isco vliegt iets netter in de kruising maar heel graag sluiten we het 2014 van Oranje af met een positief gevoel. Een jaar met vele gezichten voor ‘onze jongens’, die ons een onverwacht heerlijke zomer bezorgden. Dus mag het effe?

1. Xherdan Shaqiri (Zwitserland)

Sinds dit seizoen krijgen we wat meer te zien van deze bovenmatig getalenteerde kerel. Op het WK liet hij zichzelf al zien, met zijn goal zaterdag tegen Litouwen is wederom niets mis. Knap hoe de loopactie prefect getimed is met het oog op buitenspel, de uitvoering op zo’n hard aangespeelde assist is knap:

http://youtu.be/UxJkUBzU9Cs

    • Jules Seegers