Brits parlement kort ontruimd geweest om bommelding

Het parlementsgebouw Portcullis House, boven metrostation Westminster.
Het parlementsgebouw Portcullis House, boven metrostation Westminster. Foto Tony Hisgett / Wikicommons

Een deel van het Britse parlement is kort ontruimd geweest om een bommelding. Dat meldt persbureau Reuters.

Inmiddels is het sein veilig weer gegeven.

Het ging om een gedeelte van het parlement in Londen waar veel kantoren van parlementsleden zijn gevestigd, Portcullis House. Dat staat boven metrostation Westminster. De ontruiming werd ingezet vanwege een verdacht pakketje. Wat dat precies was is onduidelijk.

Bommeldingen rond Britse overheidsgebouwen zijn niet ongebruikelijk. Het Verenigd Koninkrijk werd in de jaren zeventig, tachtig en negentig regelmatig opgeschrikt door IRA-aanslagen, en in 2005 vond er een grote aanslag van Al-Qaeda plaats. Nog altijd zijn dit soort gebouwen extra beveiligd, zijn er geen prullenbakken in het centrum en in de City, het zakencentrum van Londen, en hangen op stations alleen doorzichtige zakken.

    • Peter van der Ploeg