Nieuwe versie ‘Do They Know...’ opgenomen

Foto Reuters

Met een keur aan artiesten die dertig jaar geleden nog niet waren geboren is afgelopen zaterdag een nieuwe versie van Do They Know It’s Christmas van Band Aid opgenomen. Vanaf vanochtend is het nummer te downloaden, over drie weken ligt er een cd-versie. De opbrengsten gaan naar de bestrijding van de ziekte ebola in West-Afrika.

De initiatiefnemers zijn net als in 1984 Bob Geldof en Midge Ure, die toen het nummer schreven om slachtoffers van een hongersnood in Ethiopië te helpen. Nu zingen onder anderen de leden van One Direction, Ed Sheeran, Emil Sande en Rita Ora mee. Van de oudgedienden uit 1984 was U2-zanger Bono present. „Het voelt als Star Trek, The Next Generation”, zei hij. „Ik ben gelukkig als ik achteraan sta en ook even mee mag wuiven.”