Federer trekt zich terug uit finale World Tour Finals - winst Djokovic

De ATP World Tour Finals zijn vandaag teleurstellend geëindigd. Roger Federer meldde zich kort voor het begin van de finale tegen Novak Djokovic af. Dit betekent dat de Serviër het toernooi heeft gewonnen.

Federer tijdens de halve finale van de ATP World Tour Finals. Foto AP/Tim Ireland

De ATP World Tour Finals, die traditioneel het sluitstuk vormen van het tennisseizoen, zijn vandaag teleurstellend geëindigd. Roger Federer meldde zich net voor het begin van de finale om 19.00 uur af. Dit betekent dat zijn tegenstander Novak Djokovic het toernooi automatisch heeft gewonnen.

De Zwitser heeft te veel last van een rugblessure om tijdens het officieuze WK tennis in Londen voor de titel te strijden. “Ik kan niet spelen, dat is te riskant op mijn leeftijd”, zei de 33-jarige tennisser. Of hij vanaf vrijdag nog mee kan doen in de Davis Cup, waarin hij het namens Zwitserland opneemt tegen Frankrijk, moet nog blijken.

Voor Djokovic is het na 2008, 2012 en 2013 de vierde keer dat hij het ATP-tournooi wint. In plaats van de finale vindt nu een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen de Serviër en de eerder deze week uitgeschakelde Andy Murray.

Novak Djokovic wist zich eerder tijdens de World Tour Finals al te verzekeren van een nummer 1-positie op de wereldranglijst. Hij wordt gevolgd door Federer op de tweede plek. De winnaar van 17 grandslamtoernooien leek dit seizoen in goede vorm, maar had vaker last van zijn rug.

    • Laura Klompenhouwer