Deze week: de Wolf in Nederland, nieuwe Michelin-sterren

Editorial Use Only. Consent Required for Commercial Use and Book Publications Mandatory Credit: Photo by Chris Pavlich/Newspix/REX (3522879c) Jordan Belfort Jordan Belfort photoshoot, Sydney, Australia - 09 May 2013 Former stockbroker Jordan Belfort, who will be portrayed by actor Leonardo DiCaprio in the upcoming film 'The Wolf Of Wall Street'

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. De Coquilles Saint Jacques kosten er 35 euro, maar dan zit je wel in de duinen in Haarlem bij 2-sterrenrestaurant De Bokkedoorns. Maandag verschijnt de nieuwe Michelingids en zien we of De Bokkedoorns de sterren houdt.

De Young Captain Award voor de meest veelbelovende ‘jonge’ leider uit het bedrijfsleven wordt uitgereikt. Onder de genomineerden ook Berndt Kodden die bij Friesland Campina de Global Category Director Infant & Toddler Nutrition is.

‘s Avonds presenteert Opzij de Top 100 machtigste vrouwen. (Hier kun je onze quiz doen om te zien op welke machtige vrouw jij het meest lijkt).

2. Als je zin hebt in lekker eten kun je ook naar Rome vliegen, bijvoorbeeld met Easyjet. De budgetmaatschappij presenteert dinsdag de jaarcijfers. Easyjet is een van de redenen dat KLM het zo slecht doet.

Via Boskalis is investeringsmaatschappij HAL bezig met een overname van Fugro. Hal staat voor Holland Amerika Lijn en komt met een kwartaalupdate. Het is een wat mysterieus bedrijf dat ook achter het Financieele Dagblad zit.

Ook Imtech komt met een kwartaalupdate. Imtech? Ja, die technisch dienstverlener die last heeft van aasgieren. Het bedrijf dat onbedoeld voor de helft in de handen van banken is, dat zijn koninklijke status dreigde te verliezen, onlangs alweer op het nippertje gered is. En dat allemaal dankzij fraude met een Pools pretpark in aanbouw. Dat pretpark is de droom van een Nederlander.

3. Is het toeval dat het woensdag Internationale Mannendag en Internationale Toiletdag is, én dat Jordan Belfort (de echte Wolf of Wall Street) in Amsterdam een lezing geeft? Hoe dan ook, wij spraken Belfort alvast. Hij zegt dat hij zijn “ethische kompas” weer heeft gevonden.

4. Kledingmerk Gap komt donderdag met kwartaalcijfers. Oktober was “teleurstellend” zo liet het bedrijf achter Gap, Banana Republic en Old Navy al weten.

Donderdag is het trouwens Afrikaanse Industrialisatiedag. De Afrikaanse economie groeit hard en veel bedrijven doen het er goed. Niet alleen een bierbrouwer als
SABMiller, maar ook Nederlandse bedrijven en
Ford trekken naar Afrika omdat je er kan groeien. Al is het wel de vraag wat Ebola met de economie doet.

5. Ten slotte is er vrijdag een bijeenkomst van de ministers van Financiën van de eurolanden. Ook maakt S&P haar rating van Nederland bekend.

    • Camil Driessen