In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden die er binnenkomen. Deze week onder meer een executie in Florida, een demonstratie in Sydney, dreigende onrust in Ferguson, rouw in India, rellen in Mexico en Obama die een boom plant in China.
Berlijn, Duitsland. 9 november. Dirigent Daniel Barenboim leidt het staatsorkest voor de Brandenburger Tor ter gelegenheid van de 25-jarige herdenking van de Val van de Muur.
Reuters / Fabrizio Bensch
Bejing, China. 11 november, Een man controleert de symmetrie van de microfoon voor de toespraak van president Xi Jinping na afloop van de economische APEC-top.
EPA / Diego Azubel
Bejing, China. 11 november. Barack Obama plant een boom tijdens de APEC-top.
Reuters / Kevin Lamarque
Mainz, Duitsland. 11 november. 2014-11-11 00:00:00 epaselect epa04485118 A reveler wearing a colorful costume celebrates the start of the carnival seasion in Mainz, Germany, 11 November 2014. The carnival season traditionally starts on 11 November at 11:11 am CET every year. EPA/FREDRIK VON ERICHSEN
EPA / Fredrik von Erichsen
Lichfield, Groot-Brittannië. 11 november. A member of the armed forces with prosthetic legs pays his respects at the Armed Forces Memorial in the National Memorial Arboretum on Armistice Day near Lichfield, Staffordshire, central England, on November 11, 2014. In services around the country tributes were paid to the millions of British servicemen and women who have died in conflict since the start of the First World War 100 years ago. November 11 marks Armistice Day, the day on which a ceasefire came into effect in 1918 that ended the First World War on the Western Front. AFP PHOTO / OLI SCARFF
AFP / Oli Scarff
New York, Verenigde Staten. 11 November. Mannen, verkleed als WOI-soldaten lopen mee in de Veterans Parade.
AFP / Jewel Samad
Suruc, Turks-Syrische grens. 12 november. Een Syrisch-Koerdistaans peutertje in een schommel in een vluchtelingenkamp.
AP Photo / Vadim Ghirda
Ferguson, Verenigde Staten. 12 november. Uit voorzorg dichtgetimmerde winkelgalerij in Ferguson, Missouri, waar de inwoners zich voorbereidden op een uitspraak in de zaak rond de doodgeschoten Michael Brown. Na zijn dood braken in Ferguson rellen uit.
Scott Olson / Getty Images/AFP
Londen, Groot-Brittannië. 12 november. De Servische Novak Djokovich wandelt door droog ijs bij aankomst op de baan, waar hij tegen de Zwitserse Stanislas Wawrinka zal spelen op de vierde dag van de ATP World Tour Finals in Londen – het officieuze WK tennis. Hij zou zijn tennisjaar afsluiten als nummer één van de wereld.
AFP / Glyn Kirk
Santiago, Chili. 12 november. Kunstwerk van de Franse kunstenaar Christian Boltanski met de titel "Zielen".
Reuters / Ivan Alvarado
Foto van de week. Morelia, Mexico. 12 november. Eind september verdwenen 43 studenten in de Mexicaanse stad Iguala. Sindsdien zijn er bijna dagelijks protesten. Relschoppers zijn het partij gebouw van President Enrique Pena Nieto binnen gedrongen. Het meest intrigerende aan de foto zijn toch stoelen. Zweven ze daar zomaar rond, heeft de jongen ze net naar buiten gekieperd. Heeft hij twee stoelen tegelijk gegooid of is er nog iemand anders in de ruimte. Kortom een plaatje om je hoofd over te breken. Heel mooi getimed van de fotograaf (Evert Hermans- Fotoredactie Nrc Handelsblad).
Reuters / Alan Ortega
Sydney, Australie. 13 november. Ongeveer 400 demonstranten steken hun kop in het zand op Bondi Beach, Sydney. De actie werd gevoerd in het kader van de G20-Top in Brisbane en moest de Australische premier Tony Abbott wijzen op zijn houding ten opzichte van klimaatverandering.
Reuters / David Gray
Raiford, Verenigde Staten. 13 november. Voorstanders van de doodstraf wachten buiten de Florida State Prison tijdens de executie van Chadwick Banks. Onder hen is Turosia Bright, vriendin en collega van de door Banks vermoorde Cassandra.
AP / Matt Stamey
Londen, Groot-Brittannië, 13 november. De langste man ter wereld, Sultan Kosen, 2.51m, en de kortste man ter wereld, Chandra Bahadur Dangi, 54.6cm, poseren samen in Londen.
Reuters / Luke MacGregor
Grens Turkije-Syrië. 14 november. Een Syrische Koerd bevrijdt een lammetje het prikkeldraad.
AP Photo / Vadim Ghirda
Nowpora, India. 14 november. Dorpelingen kijken naar de begrafenis van verdachte rebel Mohammed Abas Mall. Hij kwam samen met een andere verdachte om in ene vuurgevecht.
AP / Dar Yasin
Lusaka, Zambia. 14 november. Een muskietennet is gebruikt om een net voor een doel te maken.
AP / Moses Mwape
Seoul, Zuid-Korea. 14 november. Tijdens deze liefdadigheidsactie in Seoul City Hall Plaza bereidden 2300 deelnemers 250 ton Kimchi voor armlastigen. Kimchi, gemaakt van onder andere kool en chilisaus is de meest geliefde traditionele maaltijd van Zuid-Korea.
AP / Ahn Young-joon
Bilaspur-district, India. 14 november. Indra Bai, de moeder van een van de vrouwen die overleed na een sterilisatie-ingreep in een massale sterilisatie-kliniek van de overheid. In de na afloop toegediende antibiotica bleken bestanddelen van rattengif te zitten. de verantwoordelijke verstrekker probeerde de bewuste medicijnen te verbranden.
Reuters / Anindito Mukherjee
Thonex, Zwitserland. 14 november. Zwitserse militairen rusten uit tijdens de ABC FTX, de gezamenlijke oefening ten aanzien van nucleaire, biologische, chemische en explosieve dreigingsrisico's, van de Zwitserse en Duitse legertroepen in Thonex, bij Genève.
Reuters / Denis Balibouse