Weer

None

Dit weekend wordt het weer bepaald door een front dat heen en weer beweegt over de Benelux. Dit veroorzaakt sowieso veel bewolking, maar ook perioden met regen.

Vanmiddag regent het vooral in de noordelijke helft van het land. Als alles meezit klaart het tegen de avond in het zuiden en zuidwesten nog net even op. Het wordt ondanks gebrek aan zon nog wel 10 graden in Noord-Holland tot 12 graden in Brabant en Limburg. Dat is vrij zacht voor de tijd van het jaar. Verder is het rustig met een zwakke wind uit zuid- tot zuidoostelijke richting.

Zondag trekt een actiever deel van het front vanuit Duitsland over het land, waarschijnlijk vooral over de noordelijke helft van het land. Ten zuiden van de grote rivieren blijft het wellicht overwegend droog. Toch moeten we ook daar geen zon verwachten.

Maandag en dinsdag is het droog en het ziet er naar uit dat de zon dan geregeld schijnt. Het risico op mist en laaghangende bewolking is wel aanwezig. Lokaal zou de grijzigheid hardnekkig kunnen zijn. Qua temperatuur verandert er verder weinig.