Djokovic sluit jaar af als nr. 1

Novak Djokovic versloeg vrijdag Tomas Berdych in Londen.
Novak Djokovic versloeg vrijdag Tomas Berdych in Londen. Foto Reuters

Novak Djokovic sluit het jaar af als nummer één van de wereld. De Servische tennisser won vrijdag bij de ATP World Tour Finals in Londen – het officieuze WK tennis – ook zijn derde groepswedstrijd en is op de ranglijst niet meer te achterhalen door nummer twee Roger Federer. Djokovic versloeg vrijdag de Tsjech Tomas Berdych met 6-2 en 6-2. Door de zege plaatste Djokovic zich ook voor de halve finale van het eindejaarstoernooi, dat hij vorig jaar won. Daarin treft hij zaterdag Kei Nishikori. De Japanner plaatste zich als nummer twee van de andere poule voor de halve eindstrijd.

In de tweede halve finale wordt het een Zwitsers onderonsje tussen Roger Federer en Stan Wawrinka. Wawrinka plaatste zich vrijdag door de Kroaat Marin Cilic te verslaan: 6-3, 4-6 en 6-3. Federer had zich donderdag al verzekerd van de halve finale. Federer en Wawrinka strijden volgend weekend samen in de Davis-Cupfinale tegen Frankrijk. Nu staan ze eerst nog tegenover elkaar. (NRC)