Overstap van OM naar bedrijfsleven

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Op 3 november is Yvonne Hopman (45) in dienst getreden bij bouwbedrijf Ballast Nedam als Chief Compliance Officer. In deze functie zal ze voor het gehele bedrijf het beleid verder vormgeven, toepassen en de uitvoering ervan aansturen. Voor haar overstap naar het bedrijfsleven heeft Hopman gewerkt bij het Openbaar Ministerie. Vanaf 2008 was ze strategisch manager bij het Landelijk Openbaar Ministerie en vervulde ze een functie op het gebied van interdisciplinaire handhaving van regelgeving op verschillende dossiers. Daarvoor werkte ze als Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie in Utrecht en in Amsterdam.

Als de aandeelhouders daarmee instemmen wordt Laurence Debroux (45) in april 2015 René Hooft Graafland op als financieel directeur van Heineken. De Franse Debroux zal bij de aandeelhoudersvergadering op 23 april worden voorgedragen. Bij goedkeuring zal zij de volgende dag starten in haar functie. Debroux is momenteel financieel directeur van het Franse JCDecaux, het reclamebedrijf dat onder meer zorgt voor de advertenties in bushokjes.

Per 1 januari wordt Jan Pol (45) de nieuwe directeur van Ecare Services, een leverancier van innovatieve zorgconcepten en diensten. Pol is nu directeur gezondheidszorg bij het beursgenoteerde softwarebedrijf Unit4, waar hij bijna 20 jaar in dienst was. Zijn overstap is opmerkelijk omdat Unit4 flink groter is dan Ecare. Ecare, dat momenteel ruim vijftig personeelsleden heeft, is de laatste jaren snel gegroeid en heeft diverse prijzen gewonnen.