Opinie

    • Ik

Net wakker

Het is nog vroeg en de winkel van de drogisterijketen is net open. Ik sluit me aan achter twee gezette vrouwen. De medewerkster heeft echter eerst iets anders te doen. Wij staren enige minuten in stilte naar de enorme wand pillen, poeders en drankjes. Vergeleken met de discrete systemen bij apothekers heeft die iets ongegeneerds. Dan ontspint zich een geanimeerd gesprekje tussen de twee vrouwen over wakker worden, de eerste kop koffie en hoofdpijn, al dan niet veroorzaakt door het feestje de avond ervoor.

Als de medewerkster zover is, vraagt ze de eerste vrouw naar haar wensen. „Ik wil graag drie doosjes paracetamol”.

„Met of zonder coffeïne?”, vraagt het meisje. „Nou”, antwoordt de vrouw, „ik ben nog niet helemaal wakker, dus doe mij maar met cocaïne”.

Jan Baars

    • Ik