Net gemist, 15/11

LEZEN
Wat The Unbelievable Skepticism of the Amazing Randi
Tijd 35 minuten

Al zestig jaar biedt hij mensen geld – inmiddels zelfs een miljoen – om te bewijzen dat ze beschikken over paranormale gaven. Het kostte hem geen cent. Maar James ‘The Amazing’ Randi, vindt het rot al die mensen te zien falen. The New York Times maakte een prachtig lang profiel van de oude illusionist en beroepsscepticus.

KIJKEN
Wat Onze Kresj
Tijd 90 minuten

In de herfst van 1969 stichtte in Amsterdam een groep ouders de „anti-autoritaire kresj prins Constantijn”. Regisseur Marije Meerman en haar broer, cameraman Gregor Meerman, bezochten deze Kresj. Het archief van hun overleden moeder vormt een belangrijke basis voor de film, naast gesprekken met de overlevenden. Een prachtige documentaire: een requiem voor een utopie én een eenzijdige liefdesverklaring aan hun ouders.

LEZEN
Wat Ik krijg het snel te pakken
Tijd 10 minuten

Universiteitsblad Mare ging op bezoek bij Maarten Biesheuvel. Het resultaat is een prachtig portret van de schrijver die ondanks zijn levenslange manische depressie een oeuvre vol absurdistische verhalen bij elkaar schreef.

KIJKEN
Wat Hollandse Hoop
Tijd 50 minuten

Deze zondag wordt de laatste aflevering uitgezonden van Hollandse Hoop. De achtdelige serie vertelt het verhaal van forensisch psychiater Fokke Augustinus die ongewild in een carrière als drugshandelaar rolt. IJzersterk. De afleveringen zijn terug te kijken op Uitzending Gemist.

LEZEN
Wat Why I Can’t Stand Dave Grohl
Tijd 12 minuten

Het lijkt bijna onmogelijk om een hekel aan Dave Grohl te hebben. Goed, je kunt niets met zijn muziek hebben, maar zelfs die klinkt nog sympathiek (voor rock dan). Maar toch:
het tij lijkt zich tegen de goedlachse Foo Fighter-frontman (en oud-Nirvanadrummer) te keren. Het nieuwe album wordt matig besproken en er wordt een beetje geschamperd: krijgen mensen genoeg van hem? Robert Summerlin legt even fijntjes uit waarom.

    • Thomas Rueb