Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Merkel dreigt Poetin met nieuwe sancties

Foto EPA / Ross Setford

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft op de G20-top in het Australische Brisbane gezegd dat de Europese Unie verdere financiële sancties overweegt tegen Russische personen vanwege de crisis in Oekraïne.

Merkel zei tegen persbureau Reuters:

“De huidige situatie in onbevredigend. Momenteel bespreken wij het op de sanctielijst zetten van meer Russische personen.”

Merkel zal vandaag de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten op de G20-top, maar ze zei niet te verwachten dat er “plotselinge veranderingen” zullen komen in de opstelling van Poetin op basis van hun geplande gesprek.

Volgens de Europese Unie levert Rusland wapens en mankracht aan de rebellen in het oosten van Oekraïne. De Raad van Ministers van de EU komt maandag bijeen om te praten over een uitbreiding van de sancties tegen Rusland.

Vrijdag zei de Britse premier David Cameron al dat Moskou met zijn acties in Oost-Oekraïne meer sancties van de Verenigde Staten en de Europese Unie riskeert.