Je mag op giving trip naar een ontwikkelingsland

Wat wilde je later worden? Je antwoordde vast nooit:

corporate sales manager

. Er is een vacature voor. Lees hier wat zo iemand doet.

Bedrijf:

Schoenenmerk TOMS

Opvallend:

je moet bereid zijn te reizen en in het weekend te werken.

None

Wat doe je eigenlijk?

TOMS, vooral bekend van hun espadrilles met kleurige dessins, werkt nu nog vooral samen met winkels. Daar willen ze andere bedrijven – „het liefst multinationals of modemerken” – aan toevoegen. Jij helpt ze daarbij. Zo regel je bijvoorbeeld dat werknemers van bepaalde bedrijven met korting bij TOMS kunnen winkelen, of dat bedrijven zelf TOMS voor hun werknemers kopen. „In ruil voor die korting moeten ze dan reclame maken voor TOMS”, legt Rogier Van den Akker, hoofd personeelszaken bij TOMS EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) uit.

Wat verdient dat?

Tussen de 40.000 en 50.000 bruto per jaar. Dat is inclusief acht procent vakantiegeld, 25 vakantiedagen en pensioenopbouw. Daar komt bij: een bonus gerelateerd aan de jaarlijkse omzet van TOMS als je je targets haalt. En na een jaar werken bij TOMS ga je op een giving trip naar een ontwikkelingsland waar TOMS schoenen aan kansarme mensen geeft.

Waarom zoeken ze iemand?

Omdat TOMS heel snel groeit. Twee jaar geleden opende één persoon het Europese hoofdkantoor in Amsterdam, inmiddels werken er veertig mensen. „In 2015 moeten dat er 75 zijn”, zegt Van den Akker.

Wat voor collega moet je zijn?

Iemand die ten minste drie jaar werkervaring heeft en ondernemend en doelgericht is. Je moet immers samenwerkingen met bedrijven aangaan. Je moet het ook niet erg vinden om bij een bedrijf te werken dat niet altijd even gestructureerd is, zegt Van den Akker. „TOMS ziet zichzelf nog als een start-up”, ook al werken er inmiddels 400 mensen. Daarnaast is TOMS „géén corporate bedrijf”. Kom dus niet aan in pak op je sollicitatiegesprek.

Waarom wil je hier werken?

Omdat je je hond mee mag nemen naar werk. En omdat het bedrijf volgens de buy one, give one formule werkt. 35 miljoen schoenen heeft TOMS sinds 2006 weggegeven. Leuk, al dat giving, maar transparant over hoeveel de weggeefschoenen kosten, is TOMS niet. Ook niet over hoeveel omzet ze draaien. „Omdat we een private onderneming zijn.”

    • Liza Jansen