De Voorstraat

In de nieuwe documentaireserie De Voorstraat portretteert regisseur Hans Pool bewoners en bezoekers van een levendige straat in het centrum van Utrecht. In zes afleveringen volgt hij mensen op de vierkante centimeter. Waar dromen ze van? Wat maakt hen gelukkig? De Voorstraat kent de problemen van een grote stad, de gemeente en politie hebben er hun handen vol aan. Maar de straat is ook een plek met hippe winkeltjes, enthousiaste ondernemers en studenten. In de eerste aflevering volgen we de alleenstaande moeder Paulien, activist en liedjesschrijver Jan en de werkloze Maarten. Paulien werkt op de kermis en zet tattoos. Als de Postcodeloterij op de postcode van haar wijk valt is de spanning thuis voelbaar. Pool maakte eerder series met Adriaan van Dis (Van Dis in Afrika) en Jelle Brandt Corstius (onder andere Van Moskou tot Magadan).

NPO 2, 20.15-21.05u.