Le père de mes enfants

(Mia Hansen-Løve, 2009). De charmante filmproducent Grégoire Canvel leidt een productiebedrijfje dat artistieke films maakt. Met de opbrengst van de ene film financiert hij de ander. Dat moet een keer fout gaan, net als bij de kredietcrisis. Zijn hele kaartenhuis stort in, maar zijn sores deelt hij niet met zijn vrouw. Halverwege Le père de mes enfants, de tweede film van het jonge Franse filmtalent Mia Hansen-Løve (1981), gebeurt er iets wat alles verandert. De eerste helft van haar sensitief geobserveerde en uiterst naturel gespeelde film gaat vooral over Canvel, een op de echt bestaande producent Humbert Balsan gebaseerd personage. In de tweede helft verschuift de aandacht naar zijn vrouw en drie dochters. Zij moeten zien om te gaan met een gebeurtenis die hun leven volledig op zijn kop zet. Ontroerend.

NPO2, 00.30-02.15u.

André Waardenburg