De beste ideeën van dit jaar

None

Uitgever Jos Baijens vraagt jaarlijks aan honderd wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en andere creatieve denkers wat het allerbeste idee is dat zij in een jaar hebben bedacht of zijn tegengekomen. In Het beste idee van 2014 staat hoe afvalplastic uit de oceaan kan worden weggeveegd. Maar het gaat ook over twee nieuwe moleculen voor het DNA-alfabet, de auto als elektriciteitscentrale, statiegeldmachines die een extra bedrag op de OV- kaart zetten of een burgercommissie om te oordelen over het schrappen van overbodige veiligheidsmaatregelen.

Op deze pagina's staan zes geselecteerde ideeën. Een breed palet. Gedachten die dagelijks bruikbaar zijn, zoals toenemende ergernis maar ook een veelbelovende Nederlandse vinding als hardhout uit afval van kokosnoten.