Eerst weg bij de PvdA, nu starten Kuzu en Öztürk hun eigen beweging

Tunahan Kuzu (R) en Selcuk Ozturk.
Tunahan Kuzu (R) en Selcuk Ozturk. Foto ANP / Martijn Beekman

De PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, die gisteravond de partij hebben verlaten, richten een eigen beweging op. Dat schrijft Kuzu op zijn Facebookpagina.

De heren zijn uit de fractie gestapt omdat ze zich niet naar de fractielijnen konden voegen. Eerder leverden de twee Kamerleden openlijk kritiek op het integratiebeleid van minister Asscher van Sociale Zaken (PvdA). De twee politici beschuldigden Asscher in Turkstalige media van “bevooroordeeld” optreden tegenover Turkse organisaties.

De twee behouden hun zetel in de Tweede Kamer.

Hieronder de (heel korte) verklaring.

De problemen met Kuzu en Öztürk zouden al langer aan de gang zijn. De twee lagen vanaf het begin dwars, zegt een ingewijde tegen persbureau Novum. Zodra het ging om thema’s als integratie en moslims zetten ze zich af tegen de partijlijn.

    • Sterre van der Hee