Vloer studentenhuis Ede stort in - vier gewonden

Politie en brandweer bij ijssalon Bernardo's in Ede. In het studentenhuis erboven stortte tijdens een feestje een vloer in. Foto ANP/ Jeroen Jumelet

In Ede zijn gisteravond laat vier mensen lichtgewond geraakt toen de vloer van een studentenhuis waar op dat moment een feestje was, instortte. Volgens de politie lijkt de vloer niet bestand te zijn geweest tegen het springen en dansen van de aanwezigen in het huis.

Het studentenhuis bevindt zich boven een ijssalon aan de Notaris Fischerstraat in Ede. Eén persoon moest naar het ziekenhuis met een gebroken pols, de andere drie konden ter plaatse behandeld worden aan lichte verwondingen, schrijft Omroep Gelderland. Volgens de politie had het veel erger kunnen aflopen.

Twitter avatar verlengkeek Vincent Lengkeek Dansvloer compleet ingezakt zojuist bij studentenhuisfeest in Ede-C. Paar gewonden. Brandweer massaal uitgetrokken. http://t.co/IkK86XfVsk

Opvang voor enkele bewoners

Er waren op het moment van het ongeluk ongeveer honderd mensen aanwezig in alle ruimtes van het studentenhuis bij elkaar. De ruimte waarvan de vloer instortte, was zo’n 25 vierkante meter. Ruim tien bewoners kunnen voorlopig niet naar huis. Ze zijn vannacht opgevangen in onder meer een hotel.

    • Frank Huiskamp