Van nieuwe kinderfilms tot arthouseklassiekers

Met 800 stoelen verdeeld over negen zalen is De Filmhallen, de enige bioscoop in West, er één van formaat. Een bioscoop ook waar de beenruimte even ruim is als je stoel breed, waar je zowel terecht kunt voor kinder- als arthouse-films – maar ook de betere Hollywoodfilms draaien er.

In één van de zalen is de Parisienzaal (1910) teruggeplaatst. Deze art-decozaal staat op de Werelderfgoedlijst en voert je terug naar andere tijden. Er worden onder andere films uit het archief van EYE vertoond.

De bioscoop is niet te vergelijken met andere in Amsterdam. Zowel de foyer als de zalen zijn mooi aangekleed en doen de voormalige tramremise recht. De beeld- en geluidskwaliteit zijn ook ruim in orde.

Hoewel Amsterdam veel bioscopen rijk is, is De Filmhallen een welkome toevoeging; de verscheidenheid aan zalen, het brede aanbod in films, de filmbeleving. En de locatie: middenin een wijk die in opkomst is en ook een brede verscheidenheid aan mensen kent.