Terugkijken: bij Bill Gates op kantoor mag je best een iPhone op zak hebben

Altijd een grijs pak en een brilletje. Dat is Bill Gates. Het boegbeeld van Microsoft geeft miljarden aan goede doelen, voert gesprekken met premiers en maakte een korte stop in Nederland. En bij College Tour.

Bill Gates was in Nederland. Eventjes. En als zo’n boegbeeld in Nederland is, probeert College Tour altijd even een paar minuutjes van zijn/haar tijd te pakken. Vaak met succes.

Bijzonder, want Gates heeft het druk. Niet dat we anders hadden verwacht, trouwens. De Microsoft-goeroe is hier voor een gesprek met premier Rutte, de Kamercommissie Buitenlandse Zaken en het ontwikkelingsforum One World. En in de tussentijd had ‘ie ook nog tijd voor een interview (€) met NRC Handelsblad.

Vanavond sprak Gates - zoals vaak in interviews - veel over zijn stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation. Met zijn eigen liefdadigheidsfonds schonk hij sinds 2000 al ruim 30 miljard aan ontwikkelingshulp. Het liefst zou hij malaria, polio en tbc eigenhandig uitroeien, zo zegt hij in de uitzending. Tbc gaat al de goede kant op.

Verder ging het vooral over technologie. Innovatie. En concurrenten, zoals Apple. Want hoe zit het met iPhones op de burelen van Microsoft?

Dat mag. Je moet de concurrentie nu eenmaal in de gaten houden.

Kijk hier de hele uitzending terug.

Lees ook het interview met Bill Gates in NRC Handelsblad: Het kan nog veel erger dan ebola (€)

    • Sterre van der Hee