Karremans: niemand schoot ons te hulp

Oud-commandant van Dutchbat Ton Karremans stond gisteren voor de rechter in Arnhem vanwege een procedure die is aangespannen door familie van slachtoffers van Srebrenica. Bij de val van de enclave, in 1995, vermoordden Bosnische Serviërs duizenden moslim-mannen. Nabestaanden vinden toenmalig commandant Karremans medeplichtig en willen alsnog vervolging afdwingen. Dat vond het OM vorig jaar niet nodig. Bij het gerechtshof kreeg Karremans gisteren steun van vijftien veteranen. Na afloop van de zitting, die achter gesloten deuren plaatshad, zei Karremans dat de Dutchbat-militairen volgens hem alles hebben gedaan om een humanitaire ramp te voorkomen. „Niemand in de wereld is ons te hulp geschoten. Dat is eigenlijk te triest voor woorden”, zei hij.

    • Novum