‘Opstelten mist zicht op veiligheid in het land’

None
Foto ANP

Minister Ivo Opstelten (Veligheid en Justitie, VVD), weet niet of Nederland goed voorbereid is op rampen, en of vitale infrastructuren (water, elektriciteit, ICT) voldoende zijn beschermd. Ook is onduidelijk of de 25 veiligheidsregio’s, die hiervoor jaarlijks 1,2 miljard euro ontvangen, dat geld goed besteden. De samenwerking tussen die regio’s is onvoldoende. Dat concludeerde de Algemene Rekenkamer gisteren. In veiligheidsregio’s werken politie, ambulance, brandweer en andere hulpdiensten samen aan het voorkomen en zonodig bestrijden van rampen. Volgens de Rekenkamer kan het gebrek aan overzicht bij Opstelten tot problemen leiden. De minister heeft nu geen zicht op waar de veiligheid tekortschiet, en welke middelen hij moet inzetten om die veiligheid op het gewenste niveau te brengen.

    • NRC