Twee Kamerleden uit fractie na kritiek Asscher

Tunahan Kuzu en Selcuk Öztür zijn uit de PvdA-fractie gezet. Dat is de uitkomst van een extra fractievergadering gisteravond die werd gehouden nadat de twee Kamerleden openlijk kritiek uitten op het integratiebeleid van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). Kuzu en Öztürk vinden dat Asscher zich te kritisch opstelt tegenover Turkse organisaties als Milli Görüs en beschuldigden hem deze week in het AD van ‘uitsluitingspolitiek’. De twee haalden daarmee de woede van hun fractie op de hals. De minister, die liet doorschemeren ook niet blij te zijn met de uitspraken, maakte eerder duidelijk dat hij twijfelt aan de rol van Turkse organisaties in het integratieproces. Hij wil ze de komende jaren nauwgezet volgen. Volgens Kuzu en Öztürk is dat nergens voor nodig.

    • Novum