Openbaar Ministerie eist 22 jaar cel tegen Alasam S. in zaak-Baflo

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 22 jaar cel tegen Alasam S., die in 2011 in Baflo zijn vriendin en een politieman doodde, meldt NU.nl. Deze straf eist het OM vandaag in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden.

De politie verricht onderzoek bij het huis waar de vriendin van S. dood is aangetroffen.
De politie verricht onderzoek bij het huis waar de vriendin van S. dood is aangetroffen. Foto ANP / Vincent Jannink

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 22 jaar cel tegen Alasam S., die in 2011 in Baflo zijn vriendin en een politieman doodde, meldt persbureau Novum. Deze straf vraagt het OM vandaag in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden.

Vorige jaar veroordeelde de rechtbank S. tot 28 jaar cel. Maar de verdachte ging in beroep tegen de straf. Hij zou tijdens de moord een psychose hebben gehad en daardoor volledig ontoerekeningsvatbaar zijn geweest. Het OM eist de straf voor doodslag op beide slachtoffers, niet voor moord.

De 27-jarige S., een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin, zou zijn 29-jarige vriendin in april 2011 met een brandblusser hebben doodgeslagen. Later raakte S. in een worsteling verwikkeld met de 47-jarige motoragent Dick Haveman. Uiteindelijk schoot hij hem dood met diens eigen dienstwapen.

    • Nando Kasteleijn