Saskia Goldschmidt maakt kans op de Bad Sex Award

None

De Nederlandse schrijfster Saskia Goldschmidt is genomineerd voor de Britse Bad Sex Award, voor de vertaling van haar roman De Hormoonfabriek. Ieder jaar bekroont het literaire tijdschrift The Literary Review een slecht geschreven sekspassage in een boek. Met haar nominatie verkeert Goldschmidt niet onder de minsten; ook Haruki Murakami, Michael Cunningham en Richard Flanagan zijn kanshebbers. Goldschmidts oorspronkelijke tekst: „Ze kreunde zachtjes, haar ademhaling werd sneller. Ze smaakte naar verse appel. [...] Haar onderdrukte kreten volgden elkaar steeds sneller op. Ik knoopte mijn broek los, duwde die naar beneden, mijn beest sprong wild tevoorschijn, eindelijk vrijgelaten uit zijn gevangenis. Ik werkte mezelf omhoog terwijl ik haar met mijn hand bleef stimuleren, totdat het beest zichzelf toegang had verschaft [...].”