Inwoners wijk in Rome vallen asielzoekers aan

De oproerpolitie is gisteravond in Rome ingezet om te voorkomen dat opnieuw vluchtelingen worden aangevallen. Inwoners van arbeiderswijk Tor Sapienza geven bewoners van een detentiecentrum voor vluchtelingen de schuld van criminaliteit in hun buurt en vallen al enkele dagen asielzoekers aan. De burgemeester van Rome heeft inmiddels 45 kinderen in het opvangcentrum geëvacueerd uit vrees voor hun veiligheid. De lokale bevolking zegt dat de acties niets te maken hebben met racisme, maar dat ze genoeg hebben van falende autoriteiten. De overheid zou al jaren onvoldoende maatregelen treffen om de grote aantallen zigeuners, migranten en asielzoekers in Rome en haar buitenwijken op te vangen. Italië zucht al jaren onder de enorme toestroom (boot)vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten.

    • Ap