Boko Haram neemt de stad Chibok in - zes mensen gedood bij aanval

Gewapende politiemannen bij een benzinestation in Kano, Nigeria, vlak na de aanval. Foto AFP / Aminu Abubakar

Strijders van de terreurgroep Boko Haram hebben het stadje Chibok, gelegen in het noordoosten van Nigeria, ingenomen. Dat meldt persbureau AFP. In deze plaats zijn in april 276 meisjes ontvoerd, waarvan het merendeel nog steeds wordt vastgehouden.

Boko Haram zou gisteren de stad zijn binnengedrongen met trucks en motorfietsen. Strijders schoten op lokale milities en op de soldaten. Net daarvoor kreeg Boko Haram ook twee andere steden, Hong en Gombi, in handen.

Volgens bronnen van AFP werd Chibok in de laatste maanden steeds onveiliger. Boko Haram zou informanten in de stad hebben gehad, zodat ze de aanval goed konden plannen. De stad had op dit moment weinig wapens en munitie.

Chibok, gelegen in het noordoosten van Nigeria.

nog een aanval

Vanavond ontplofte ook een bom in het noorden van de stad Kano. Daarbij kwamen zes mensen om het leven, onder wie drie politieagenten. Zij kwamen om het leven door een autobom, die bij een benzinestation ontplofte. Aangenomen wordt dat strijders van Boko Haram de daders zijn.

Eerder deze week kwamen tientallen scholieren om het leven bij een zelfmoordaanslag op een school in het noordoosten van Nigeria. De aanslag vond plaats in Potiskum, de hoofdstad van de provincie Yobe, midden in Boko Haram-gebied.

    • Sterre van der Hee