IS geeft opname vrij van leider al-Baghdadi

foto ap

Terreurgroep Islamitische Staat heeft een audio-opname verspreid van een toespraak van leider Abu Bakr al-Baghdadi. Daarin zegt hij dat de militaire campagne tegen IS geen effect heeft en dat strijders van de groep tot de laatste man zullen blijven vechten. „Wees verzekerd moslims, het gaat goed met jullie staat”, zou al-Baghdadi hebben gezegd in de 17 minuten durende boodschap. Het is de eerste keer dat al-Baghdadi van zich laat horen sinds het luchtoffensief tegen IS begon in Syrië en Irak. De laatste keer dat er van hem werd vernomen was in juli, toen een videoboodschap werd verspreid. De opname klinkt authentiek en zijn stem komt overeen met eerdere opnames. De verspreiding van het audiofragment via sociale media, zoals IS vaker doet, volgt op het gerucht dat al-Baghdadi zou zijn omgekomen.

    • Ap