Erica op reis

None

NPO 1, 22:15-23.05u.

Begin van het vierde seizoen van het vrolijke reisprogramma met oud-politicus en oud-topsporter Erica Terpstra. Ze gaat in deze reeks naar Cuba, Sri Lanka, het Afrikaanse Koninkrijk Barotseland, Indonesisch Borneo, Marokko en Panama. Lokale bewoners praten over hun leven en laten haar kennismaken met hun bijzondere rituelen en gewoontes.

In de eerste aflevering reizen we mee naar Cuba, een van de laatste landen onder communistisch bewind, tegenwoordig onder leiding van Raúl Castro.

Beginpunt van de reis is de hoofdstad Havana. Het unieke karakter van de stad vol prachtige gebouwen en fraaie oldtimers maakt indruk. Later bezoekt Terpstra een rum- en sigarenfabriek. Ze werkt even mee in de fabriek. Verder gaat ze op bezoek bij Felix Savon, drievoudig winnaar van Olympisch goud bij het zwaargewicht boksen, en een excentrieke priester van het plaatselijke Santeria geloof.

Tot slot maakt ze nog een ritje in een oude Chevrolet. De aanstekelijke lach van Terpstra is in deze nieuwe reeks al snel te horen. Er is dus niet gesleuteld aan de formule van het programma. Dat maakt verder ook niet uit; Erica op reis is vertrouwde feelgood tv.