Amsterdams eigen foodcourt is nieuw, en dat merk je

The Foodhallen
The Foodhallen

De Foodhallen is de eerste overdekte, permanente foodcourt in Amsterdam. Het concept doet on-Hollands aan. Reserveren kan niet, je loopt langs verschillende stands, probeert allerlei hapjes uit en doet een drankje aan de bar. Het is een soort culinair lopend buffet. Tafels zijn er beperkt, en als er plaats is, schuif je aan bij anderen. Het is er gezellig druk.

Het aanbod is enorm: 21 eettentjes schotelen je iets anders voor. Er is een stand die negen soorten bitterballen serveert, er is een bakkertje en een hotdogbar. Ook het drankaanbod is groot,met onder meer verschillende speciaalbieren en een gin-tonicbar.

Hoewel De Foodhallen nu een maand open is, verloopt veel nog rommelig. Een bestelling gaat fout, een barmeisje weet niet hoe het espressoapparaat werkt en er hangt een rokerige walm: de afzuigers in de keukentjes werken nog niet goed. Ook de kwaliteit van de gerechten is wisselend, vooral op momenten dat het druk is. Dit soort kinderziektes zijn hopelijk snel verleden tijd.

Verder is het aanbod best aan de prijs. De gerechtjes zijn zo’n 7 euro, daar neem je er zo twee à drie van, en een wijntje kost 3,50 euro.

De Foodhallen is een mooie culinaire aanwinst voor Amsterdam. Hoewel er ruimte is voor verbetering, hadden we toch een leuke avond. Dit komt vooral door de sfeer die er hangt: bruisend en levendig. En door het enorme aanbod kan je er gerust een volle avond doorbrengen.