Quiz: weet jij welke G20-leider er zeven jaar in een grot woonde?

Dit weekend vindt in Brisbane de negende G20-top plaats. De meest invloedrijke politieke leiders komen bijeen om te praten over wereldproblemen. Van gezicht ken je ze vast wel, maar hoe goed je ze echt kent, kan je testen in deze quiz.

Vijf wereldleiders tijdens de vorige G20-top in Strelna in Rusland. Van links naar rechts: president Dilma Rousseff van Brazilië, premier Manmohan Singh van India, president Vladimir Poetin van Rusland, president Xi Jinping van China en president Jacob Zuma van Zuid-Afrika.
Vijf wereldleiders tijdens de vorige G20-top in Strelna in Rusland. Van links naar rechts: president Dilma Rousseff van Brazilië, premier Manmohan Singh van India, president Vladimir Poetin van Rusland, president Xi Jinping van China en president Jacob Zuma van Zuid-Afrika. Foto EPA/Sergei Karpukhin

Eentje woonde zeven jaar in een grot. De ander heeft zeventien kinderen. En de derde stelde een Playboy Playmate aan als minister. Weet jij wie?

Hint: het gaat hier niet over de politieke leiders van een paar bananenrepublieken, maar om de hoofden van de G20, de landen met de grootste economieën ter wereld.

Dit weekeinde komen ze bijeen in de Australische stad Brisbane voor de negende G20-top. De meesten ken je van gezicht - ze staan bijna dagelijks in de krant. Maar ze hebben ook allemaal wat minder bekende kanten. Om eens te testen hoe goed je de belangrijkste leiders ter wereld kent, besloot The Guardian een quiz te maken.

Foto screenshot The Guardian

Hier kan je de quiz van The Guardian over de leiders van de G20 doen.

    • Sam de Voogt