‘Politieke toekomst van PvdA-Kamerleden op losse schroeven’ - PvdA-fractie bijeen

Foto ANP / Bart Maat

De politieke toekomst van twee PvdA-Kamerleden van Turkse komaf, Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, zou op losse schroeven staan. Dat meldt De Telegraaf vanavond. De PvdA-fractie is inmiddels bijeen voor een extra vergadering, om te praten over de twee fractiegenoten weet persbureau Novum. De twee zouden door het stof moeten gaan voor hun uitspraken rond het integratiebeleid van partij-collega en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken, PvdA).

Doen ze dat niet, dan zouden ze niet langer welkom zijn bij de PvdA-fractie. Ze zouden op korte termijn moeten reageren op hun eerdere uitspraken.

Beschuldigingen richting Asscher

Op de website haber.nl beschuldigden Kuzu en Öztürk de bewindsman van “bevooroordeeld” optreden jegens Turkse Nederlanders. De twee hebben onlangs in een persoonlijk gesprek met Asscher hun ongenoegen kenbaar gemaakt.

Aanleiding voor de recente botsing met Asscher is een onderzoek naar Turkse organisaties dat Asscher onlangs naar de Tweede Kamer stuurde. In dat rapport wordt bekeken in hoeverre Turkse religieuze organisaties als Milli Görüs en de Fetulah Gülenbeweging de integratie van Turkse Nederlanders tegenwerken.

    • Nando Kasteleijn