Een braille-printer en 14 andere machines gemaakt van Lego

Zoals wel meer dertienjarigen doen, vroeg Shubham Banerjee zich af hoe blinden kunnen lezen. En wat doe je dan als dertienjarige? Dan bouw je je eigen braille-printer. Van Lego. Het apparaat (op de foto hierboven) bezorgde Shubham talloze prijzen en een reisje naar Het Witte Huis.

De dertienjarige eigenaar van Braigo Labs, Shubham Banerjee. Foto: Braigo Labs

Shubham ontwierp een tweede prototype, ditmaal niet gemaakt van Lego, dat volgens hem goedkoper geproduceerd kan worden dan de huidige braille-printers. Dat wekte de interesse van chipmaker Intel, dat besloot ‘enkele honderdduizenden euro’s’ te investeren in Shubhams inmiddels opgerichte bedrijf.

Shubhams is niet de enige die indrukwekkende machines bouwt met Mindstorms-pakketten, technisch Lego waarmee je machines en robots in elkaar kan knutselen en programmeren. Dit zijn de veertien mooiste Mindstormscreaties:

    • Reinier Kist