Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Recordopbrengst veiling: 853 mln

Foto’s Christie’s

Een veiling van naoorlogse kunst heeft gisteren bij Christie’s een recordbedrag opgeleverd: 853 miljoen dollar, omgerekend 682 miljoen euro. De twee duurste kunstwerken waren van Andy Warhol: een portret van rockster Elvis Presley, Triple Elvis getiteld, en een vergelijkbaar werk met acteur Marlon Brando, Four Marlons, brachten respectievelijk 82 miljoen en 70 miljoen dollar op. Het vorige record voor één veiling dateerde van 13 mei dit jaar: 745 miljoen dollar, ook bij Christie’s in New York. (NRC)