Bedrijf Warren Buffett koopt voor 4,7 miljard dollar Duracell

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van miljardair Warren Buffett, gaat voor 4,7 miljard dollar Duracell overnemen. Dat is nu in handen van Procter & Gamble (P&G). Schrijft persbureau Bloomberg.

Foto EPA / How Hwee Young

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van miljardair Warren Buffett, gaat voor 4,7 miljard dollar Duracell overnemen. Dat is nu in handen van Procter & Gamble (P&G). Schrijft persbureau Bloomberg.

Buffett wil zich met deze investering meer gaan begeven in consumentenproducten, aldus het persbureau. In ruil voor Duracell krijgt P&G van Berkshire weer eigen aandelen in handen ter waarde van 4,7 miljard dollar.

Procter & Gamble is ‘s werelds grootste verkoper van consumentenproducten, een concurrent van het Nederlandse Unilever. De verkoop van Duracell past in een al langer lopende strategie om onderdelen die niet met de kern-activiteiten te maken hebben te verkopen.

Lees op NRC Q: Buffett is multimiljardair, met dank aan Nederland.