Zo kun je Obama stalken

Pete Souza volgt Barack Obama waar hij ook heen gaat. Als staffotograaf van het Witte Huis legt hij alle belangrijke momenten en minder belangrijke momenten in het leven van de Amerikaanse president vast. Zoals de Halloween-versiering in het Witte Huis, Obama die zijn stem in Chicago uitbrengt voor de Congresverkiezingen of de vrolijk in de tuin spelende honden van de familie Obama. Al deze foto’s deelt Souza op zijn Twitter-account en op het daar veel beter toe uitgeruste Instagram als @petesouza. Op beide platforms heeft hij gecombineerd bijna driehonderdduizend volgers. Het is niet gek dat The Washington Post Souza in 2012 uitriep tot Obama’s geheime pr-wapen. De voormalige fotograaf van de Chicago Sun-Times en Chicago Tribune vervulde al eerder de functie van Witte Huischroniqueur voor toenmalig president Ronald Reagan.

    • Hans Klis