Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Russell Brand vindt Zwarte Piet maar een rare traditie

Op de dag van de uitspraak die de Zwarte Piet-discussie zou beslechten, publiceert Sunny Bergman een teaser voor haar documentaire over Zwarte Piet. Verkleed als Piet wandelt ze door een park in Londen. Voorbijgangers reageren, onder wie – toevallig – Russell Brand.

Op de dag van de uitspraak die de Zwarte Piet-discussie zou beslechten, publiceert Sunny Bergman een teaser voor haar documentaire over racisme en Zwarte Piet. Verkleed als het veelbesproken hulpje van Sinterklaas wandelt ze door een park in Londen. Voorbijgangers reageren, onder wie - toevallig - Russell Brand.

De voorbijgangers die in beeld komen, reageren verbaasd op de verschijning van Zwarte Piet. Ook Brand zegt bij het zien van een kinderboek over het Sinterklaasfeest “verrast” te zijn. “We’re scared of your tradition.”

De documentaire van Sunny Bergman, ‘Our Colonial Hangover’, wordt vertoond tijdens IDFA.