Nooit meer je sleutels kwijt

None

Er is eigenlijk geen excuus meer voor verloren voorwerpen. Sleutels, telefoons, tassen of kinderen: je kunt ze tegenwoordig chippen en tracken. De piepkleine StoneTether (30 millimeter) is één van de nieuwste trackers en nu populair op Kickstarter. Komt vooral doordat-ie via bluetooth een gigantisch bereik heeft: ongeveer 150 meter. Je hangt het kleine vierkantje bijvoorbeeld aan je sleutelbos. Raak je je sleutels kwijt, dan kun je met de bijbehorende app met plattegrond precies lokaliseren waar je sleutels zijn. Ook maakt de StoneTether een geluidje. En je kunt instellen dat je een seintje krijgt als je het voorwerp dreigt te vergeten (als in: kijk uit, je stapt je huis uit zonder laptoptas). En het werkt dus ook met verloren kinderen: je stopt de StoneTether in de zak van je kind en het geeft een signaaltje als jullie verder dan 150 meter bij elkaar uit de buurt raken. Uiteindelijk is dit gewoon typisch iets wat je een keer moet kopen zodat je de rest van je leven dankbaar bent omdat je nooit meer hoeft te zoeken. Deze kost 20 euro. En dan is-ie ook nog in leuke kleurtjes en waterdicht.

    • Charlotte van ’t Wout