Nederland verliest met 2 - 3 van Mexico tijdens oefenwedstrijd

Nederland verliest van Mexico met 2 – 3 en dat betekent opnieuw een nederlaag voor de ploeg van Guus Hiddink. In de Amsterdamse Arena waren de Mexicanen tijdens deze oefenwedstrijd te sterk voor de Nederlanders.

Bondscoach Guus Hiddink (M) met zijn assistenten Danny Blind (L) en Ruud van Nistelrooij tijdens de vriendschappelijke oefeninterland van Nederland tegen Mexico in de Amsterdam ArenA.
Bondscoach Guus Hiddink (M) met zijn assistenten Danny Blind (L) en Ruud van Nistelrooij tijdens de vriendschappelijke oefeninterland van Nederland tegen Mexico in de Amsterdam ArenA. Foto ANP / Koen van Weel

Nederland verliest van Mexico met 2 - 3 en dat betekent opnieuw een nederlaag voor de ploeg van Guus Hiddink. In de Amsterdamse Arena waren de Mexicanen tijdens deze oefenwedstrijd te sterk voor de Nederlanders.

De nederlaag is de vierde in vijf wedstrijden na het WK. Oranje won van Kazachstan (3-1) maar verloor van Italië (2-0), Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0). Hiddink heeft gezegd te zullen opstappen als Oranje zondag ook verliest van Letland in de EK-kwalificatie.

Snel doelpunt

Carlos Vela brengt Mexico in de achtste minuut op een 1 - 0 voorsprong. Tim Krul is kansloos op het schot van Vela:

De gelijkmaker van Sneijder

Sneijder maakt de 1 - 1 in de 49ste minuut:

Even later scoort Vela zijn tweede goal van de wedstrijd.

Gele kaart

Stefan de Vrij krijgt geel na een overtreding op Carlos Vela, in de 61ste minuut.

Acht minuten later scoort Javier Hernandez en komt Mexico op een 3 - 1 voorsprong te staan.

Daley Blind scoort in de 74ste minuut:

En dan is er nog één kans op 3 - 3: uit een hoekschop kopt Georginio Wijnaldum op het doel, Ochoa houdt de bal tegen. In de rebound kan Quincy Promes binnenschieten, maar hij schopt de bal over het doel.

Vlaar last van blessure

Ron Vlaar verliet na 23 minuten het veld. De verdediger greep naar zijn onderbeen en strompelde vervolgens van het veld. Hij werd vervangen door Stefan de Vrij.

Vlaar was juist hersteld van een langdurige kuitblessure. Het is de vraag of hij zondag met Oranje in de EK-kwalificatie tegen Letland kan meespelen. Robin van Persie en Jordy Clasie hopen wel tegen de Letten in actie te kunnen komen. Beide hebben hamstringklachten.

    • Carlijn Vis