Kijken: Het verhaal van ‘s werelds eerste paralympische motorracer

Talan Skeels Piggins Still uit documentaire 'The Little Person Inside'

In de categorie Intouchables is dit een inspirerend filmpje: het verhaal van Talan Skeels Piggins, een Brit die door een motorongeluk verlamd raakte, nooit meer zou lopen, zelfs maar 30 procent overlevingskans had en toch een manier vond om op te krabbelen. En zelfs een spectaculair nieuw doel in zijn leven te vinden.

Hij zegt in het filmpje:

“Ik heb overwogen om de stekker eruit te trekken, ik kon me een leven als invalide niet voorstellen, my life was about sports and doing stuff!”

Over de eerste dagen na het ongeluk, een periode waarin hij boos was op de wereld, zegt de gymleraar:

“Ik haatte iedereen die kon lopen.”

De ommekeer

Wat hem heeft gered? In het ziekenhuis ontmoette hij een man die vier jaar eerder verlamd was geraakt. Deze man vertelde dat hij een vriendin had, auto reed en afgelopen weekend had geskied. Dat gaf Piggins hoop en twaalf dagen na zijn ongeluk besloot hij: ik wil leren skiën en een plekje veroveren in het Britse Paralympic-team. Dat werd zijn nieuwe doel in het leven.

En: als ik kan skiën, kan ik misschien ook weer motorrijden, dacht Piggins. Hij gaat naar een showroom en koopt zijn motivatiemotor: een Suzuki GSXR 1000 K6, een bijzonder snelle racemachine.

De korte documentaire toont het leven van een doorzetter, compleet met opzwepende muziekjes op de achtergrond, van die kippenvel-kwekers.

Feelgoodgarantie

Extra boeiend detail: het blijft niet bij dat eerste ongeluk. Op zijn nieuwe motor vliegt hij nog twee keer de bocht uit. Met een verwarrend gesprek tussen Piggins en de artsen als gevolg.

Bekijk The Little Person Inside, voor instant feelgoodgarantie:

The Little Person Inside - Documentary from Speechless Films on Vimeo.

    • Carlijn Vis