Hij komt eraan, de app die laat zien of je bereikbaar bent

Het is nog een concept, helaas. Want velen kampen met de noodzaak om alsmaar op hun telefoon te kijken, ook al willen ze het eigenlijk helemaal niet. Shhhh wil daar op een prettige manier verandering in brengen. De app blokkeert meldingen en telefoontjes voor bepaalde of onbepaalde tijd. Hebben je vrienden dezelfde app dan kun je zien of ze op dat moment bereikbaar zijn. Het doel is dat vrienden en partners niet langer iemand tegenover zich hebben zitten die liever met een telefoon speelt, dan aandacht besteedt aan een gesprek. Dat je geen appjes meer leest achter het stuur en dat je meer rust krijgt doordat Shhhh een binnenkomend bericht automatisch beantwoordt als je niet bereikbaar bent of wilt zijn. Hopelijk wordt het snel een echte app.

    • Alex van der Hulst