‘Matt Damon maakt comeback als Jason Bourne’

Een sof was het niet, acteur Jeremy Renners poging om in 2012 actieheld Jason Bourne leven in te blazen in The Bourne Legacy. Een vervolg was gepland in 2016. Maar voor fans blijft Matt Damon de enige echte Bourne, en hij wilde hem alleen spelen met regisseur Paul Greengrass, die het „een hersenschim” noemde toen in september geruchten over de terugkeer van Damon aanzwollen. Deze week praatte Damons boezemvriend Ben Affleck zijn mond voorbij tegen E!-News. „Hij [Damon] doet komende herfst een Bournefilm”, aldus Affleck. Mét Greengrass. Jeremy Renner noemde die optie vorige maand heel sportief al „best fantastisch”. Renner hoeft niet zo nodig actieheld te zijn, zegt hij. In The Avengers 2 en Mission: Impossible 5 speelt hij met liefde tweede viool.