Lars Boering nieuwe directeur

Lars Boering (45), directeur van de FotografenFederatie (FF), wordt de nieuwe directeur van World Press Photo. Dit maakte WPP gisteren bekend.

Boering werkte de afgelopen jaren als curator voor diverse musea en richtte de Dutch Photographers (DuPho ) op, een nieuwe fusievereniging voor fotografen. Boering, die Michiel Munneke opvolgt, wil nog niet veel kwijt over zijn plannen: „Ik deel WPP’s toewijding aan fotojournalistiek en documentairefotografie.” Wel zal Boering zich bezighouden met hoe fotografen hun verdienmodellen, in een tijd dat de prijzen voor fotografie omlaag gaan, verder kunnen ontwikkelen: „Fotojournalisten hebben het zwaar. Toch zijn er ook fotografen die goed gebruik maken van de mogelijkheden online en offline. Dat is de weg die ik met WPP verder wil opgaan.”