Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

SHV vergroot zijn belang in overnamekandidaat Nutreco

Handelsconcern SHV heeft gisteren zijn belang in Nutreco uitgebreid, in aanloop naar een overname van de vis- en veevoerfabrikant. SHV kocht ruim 66.000 aandelen met een gemiddelde koers van 44,43 euro. Hierdoor bezit SHV nu ruim 15 procent van de aandelen Nutreco. SHV verhoogde gisteren zijn bod op Nutreco, nadat in het weekeinde ook het Amerikaanse grondstoffenconcern Cargill interesse had getoond. Hierdoor steeg het aandeel gisteren met 14 procent. De Vereniging van Effectenbezitters vindt dat Nutreco het bod van Cargill, samen met private-equitybedrijf Permira, te snel heeft afgewezen. (NRC)