Vintage nieuw Hollywood

Peter Stults is een groot liefhebber van films. Niet alleen van de oude klassiekers, maar ook van die van nu.

De digitaal ontwerper en marketeer vroeg zich een aantal jaar geleden af: ‘wat als de films die we zo goed kennen en waar we van houden, in een andere tijd gemaakt zouden zijn? Wie zouden dan de hoofdrollen vertolken en hoe zou dat eruit zien?’ In zijn posterseries ‘What If: Movies Re-Imagined’ en ‘What If: Movie Posters’ verkent hij een alternatief filmuniversum waar niet Sandra Bullock en George Clooney vechten voor hun leven in de ruimte, maar Meryl Streep en Raul Julia de hoofdrol spelen in Gravity. Of waar John Lennon en Helen Mirren de Only Lovers Left Alive zijn.

En laten we eerlijk zijn, zou The Monuments Man ook niet veel leuker zijn geweest met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart? Al deze filmideeën illustreert Stults met fraaie vintage filmposters.