Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Bedrijf paardenvleesschandaal failliet verklaard

Van Hattem Vlees is failliet. De rechtbank in Zutphen sprak het faillissement vorige week uit, zo is gisteren bekend geworden. Het bedrijf uit Dodewaard had al uitstel van betaling gekregen. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) legde de productie bij Van Hattem begin dit jaar stil. Het bedrijf mocht niet meer slachten en handelen en moest 15.000 ton vlees van de markt halen. Dat gebeurde nadat de NVWA had ontdekt dat enkele tientallen paarden en pony’s in de administratie van het bedrijf waren verdwenen. De directie heeft inmiddels een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Dutch Meat Company. (Novum)